Fothälsa - hur sköter du om dina fötter?

Personlig omvårdnad och fothälsa 

Många lägger mycket tid och pengar på hår- och kroppsvård men glömmer bort att sköta om sina fötter. Ansikte, hår och händer syns och får all uppmärksamhet, medan fötterna glöms bort. Instängda i skor och strumpor göms fötterna tills de plötsligt ska visas upp i öppna skor och sandaler när sommarvärmen kommer. Kanske börjar du få ont i knän eller rygg och funderar på om det kan bero på dina fötter. 

Att ta hand om fötterna behöver inte vara krångligt, men det finns några saker du borde tänka på:

Ge fötterna möjlighet att hålla längre – ligament, muskler och leder mår bra av att få rätt stöd, det gäller särskilt dig som utsätter fötterna för mycket påfrestning genom sport, hög kroppsvikt eller redan har uppkomna skador. Undvik att få senare problem med värk som kan uppkomma på andra ställen i kroppen, t ex i knä och rygg, genom att byta ut dina befintliga innersulor mot anpassade och ergonomiska sulor som stödjer upp fötterna på rätt sätt. Vi har innersulor av hög kvalitet i olika prisklasser som passar de flesta behov och fötter. De kan vara värmande, stötdämpande, med olika fotvalvshöjd eller kolfilter som motverkar fukt och lukt.

Du behöver även tänka på att undvika att få småsår, skoskav och svamp. Detta är särskilt viktigt för dig som har nedsatt känsel, diabetes eller sjukdomar som påverkar hud och cirkulation. Du kan göra egen fotbehandling hemma med våra pedikyr-och fotvårdsprodukter som även används på professionella hud-och fotvårdssalonger runt om i Sverige. Vi har fotfilar, fothyvlar, nagelklippare, krämer och bad som ger dig mjuka och sköna fötter som tål att visas upp. Trivsel och hygien är också viktigt. Med rätt stöd under fötterna och rätt material fötterna kan du undvika obehag såsom skoskav som uppkommer pga strumpor som inte sitter ordentligt eller den otrevliga lukten av fotsvett när du tar av dig skorna. En bra strumpa av ett bra och hudvänligt naturmaterial som t. ex merinoull låter huden andas, och med mindre fukt minskar också risken för svamp, skoskav och svett. Vi har kvalitetsstrumpor av många olika material som lämpar sig för olika aktiviteter. Allt ifrån sockor med halkskydd och värmande strumpor för friluftsliv, till tunna finstrumpor som håller dig fräsch i kontorsskorna samt välsittande sneakersstrumpor och sportsockor för barn. 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.