Om fotsvamp

 

Vad är fotsvamp?

Alla har bakterier som lever på huden. Oftast är bakterierna ofarliga, men ibland, till exempel i fuktiga och varma förhållanden, kan svampar växa och invadera, vilket gör att din hud blir smittad. Svampar är parasiter och lever på andra organismer och äter trasig vävnad, inkluderad mänsklig hud, och kan därför orsaka infektioner i yttre hudlagret, naglar, hårbotten och hår. Fotsvamp är en mycket smittsam svampinfektion i huden på fötterna som även kan spridas till tånaglarna och händerna. Vanligen uppkommer svampen först mellan tårna men kan också finnas på fotsulorna och fötternas sidor.                                                                                  

Symtom – hur vet jag om jag har fotsvamp?

Det är vanligt att det kliar och svider i huden, det brukar också flagna och fjälla mellan tårna. Huden kan bli vitaktig och fuktig. Ibland kan det bli sprickor i huden och det börjar blöda.

Varför har jag fått fotsvamp och hur smittar det?

Svampen trivs där det är fuktigt och varmt. Att till exempel gå i täta skor och lätt fuktiga strumpor en hel arbetsdag ger svampen en bra grund att frodas. Svampinfektioner är mycket smittsamma och kan spridas genom direkt och indirekt kontakt. Att gå barfota på offentliga platser som omklädningsrum, duschar och simhallar är ett vanligt sätt att bli smittad. Fotsvamp kallas på engelska athlete's foot av den anledningen att infektionen är så vanligt bland just idrottare, som ju ofta har varma och fuktiga fötter och delar omklädningsrum och duschutrymmen med andra. Man kan också smittas genom att man till exempel delar handduk, strumpor, lakan eller liknande med någon som har en pågående svampinfektion där svampsporerna fortfarande finns kvar.

 

För att bli av med en pågående fotsvampsinfektion;  

För att bli av med fotsvampen snabbt är det viktigt att du börjar behandla den så snabbt som möjligt, en obehandlad fotsvamp kan spridas till andra delar av fötterna och även bli värre.

Ett första steg för att bli av med fotsvampsinfektionen kan vara att behandla fötterna med BIOpH medicintekniska fotbad – ett effektivt och säkert fotbad mot svamp.  BIOpH Footcare är ett fotbad mot svamp som behandlar symtomen av fotsvamp vilket gör att det alltid bör vara det första behandlingssteget vid misstanke om fotsvamp. Fotsvamp är svårt att diagnostisera, även för erfaren sjukvårdspersonal. Oavsett om du lider av fotsvamp eller inte kommer du att få en positiv effekt med BIOpH Footcare utan risken för biverkningar. Ett vanligt läkemedel däremot riskerar att bli verkningslöst samtidigt som det medför risk för biverkningar.

Kliniska studier visar att BIOpH medicintekniska fotbad har kraftig effekt mot symtomen av fotsvamp, förhårdnader, sprickor och torra fötter redan efter en veckas behandling. Studien visar också att personer med problemfötter upplever en signifikant förbättrad livskvalitet under behandlingen. En slutsats från studien är att BIOpH Footcare alltid bör vara det första behandlingssteget vid misstanke om fotsvamp eftersom det behandlar symtomen oavsett om patienten lider av fotsvamp eller inte. Köp BIOpH Footcare Här:

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.