Fotproblem - hård hud

Förhårdnader och liktornar

Vad är en liktorn? 

Du kan få hård och tjock hud på ett litet område någonstans på foten om du använder skor som trycker. Förhårdnaden kan pressas inåt och utvecklas till en så kallad liktorn om trycket pågår under lång tid. Det kan göra mycket ont men du kan oftast behandla besvären själv. Förhårdnader uppstår när vi utsätter foten för olika typer påfrestning. Det kan t.ex. vara skor som trycker mot foten eller tår mot varandra. Bland idrottare är det särskilt vanligt med förhårdnader då man belastar fötterna kraftigt och stänger in dem i trånga skor eller pjäxor. Även små förhårdnader kan leda till smärtor i resten av kroppen då kroppen omedvetet kompenserar för problemen i foten.

Behandla med fotbad mot förhårdnader

BIOpH+ Footcare är ett fotbad mot förhårdnader med resultat redan efter en veckas behandling. Användning av fotfil eller hyvel är inte alltid nödvändig. 

Spruckna hälar

Varför får jag sprickor i hälarna?

Sprickor i fötterna, särskilt i hälarna, är ett vanligt problem som kan medföra stora besvär och det är inte ovanligt att sprickorna leder till sår och smärta. Främst beror sprickorna på att huden blir så pass torr och hård att den till slut spricker. Hälarna utsätts för mycket friktion då det är den del av foten som får ta emot mest tryck när man står och går. 

Det är särskilt vanligt att personer med diabetes, eksem eller psoriasis får dessa obehag. 

Använd BIOpH+ Footcare som fotbad för spruckna hälar samt smörj in fötterna ofta med BIOpH+ Foot cream. Kliniska studier visar förbättringar av sprickor redan efter en veckas behandling. När hälarna har läkt är det viktigt att fortsätta behandling och underhålla med fotbad och kräm, samt se till att huden håller sig smidig genom att använda fotfil och fothyvel. 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.