Valet av sula - komfort

Varför ska jag byta ut min innersula, det finns ju redan sulor i mina skor? 

Även om dina nya dyra skor är fina och moderna, är det troligt att tillverkaren inte har lagt så många kronor på själva innersulan. Det beror på att alla fötter är olika, och för att kunna passa de flesta kunder väljer man att lägga in en billigare platt sula och satsar mer pengar på det yttre. Men som vi alla vet – det är insidan som räknas!

Många skor på marknaden har både platt inner- och yttersula, vilket inte ger fötterna något stöd överhuvudtaget. Titta till exempel på skor som ofta används av ungdomar - sneakers (Vans, Converse etc) ”dra på-boots” (som t.ex Uggs) och ballerinaskor. 

En innersula av god kvalitet är alltid en bra investering. Den ger extra stöd till foten, vilket minskar risken för obehag, skador, värk och ökar komforten. För att slippa problem nu och senare ska du byta ut din innersula till en sula med anpassad form, då håller både skor och fötter längre!

Byt ut din innersula så här:

Oftast är den befintliga innersulan i skorna helt avtagbar. Ibland sitter den med ett tunt lager lim, då går det att rycka loss den. Om sulan är platt och tunn men sitter fast väldigt hårt kan du välja att behålla denna och lägga in din nya innersula ovanpå den gamla. 

Välj en bra sula som passar din fot och typ av sko, de finns i olika material, har olika funktioner, olika höjd på hålfotsstöd och olika storlekar. De flesta sulor går att trimma med sax för optimal passform, du kan ta din gamla sula som mall när du passar in din nya sula i skon. Se till att du skjuter in sulan ordentligt framme vid tån, dra upp plös och snörning så mycket det går. En ny uppbyggd sula kan göra att du upplever skon som trängre, åtminstone i början, då kan det vara en god idé att ta på ett par tunnare strumpor. 

Är du osäker på vilken typ av fot du har kan du titta på vår fotvalvsguide


Innersulor

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.